Contactformulier met spam beveiliging

Contactformulier met spam beveiliging

Freebie Details

Bestandsgrootte: 3.16 KB
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij wederom een contactformulier gemaakt in HTML (gemaakt met, voor dit doel niet gebruikelijk, tabellen) en de daarbij behorende scripts in PHP. Deze HTML en PHP bestanden kun je vrij gebruiken voor privé alswel commerciële doeleinden.

Dit formulier heeft zeven velden, aangevuld met één extra veld hetgeen het PHP script gelijk ook een stuk complexer maakt. Aan dit formulier is namelijk een “captcha” functie toegevoegd ter voorkoming van spam. Captcha sluit het ontvangen van spam niet geheel uit, maar elk beetje bescherming tegen spam helpt.

Contactformulier met spam beveiliging

Plaats op je server het bestand “metspambeveiliging.html” waar je wilt en het bestand “contactformulier.php” in een subfolder met de naam “formulier”. Wil je deze bestanden structuur veranderen, dan hoef je alleen maar het vetgedrukte gedeelte in deze regel <form id=”contactformulier” name=”contactformulier” method=”post” action=”formulier/contactformulier.php“> in “metspambeveiligng.html” te veranderen. De map “formulier” moet beperkte schrijrechten hebben (chmod 755).
Tevens moet je een folder maken met de naam “captchabestanden”. Deze folder moet volledige schrijfrechten hebben (chmod 777) zodat het php script daarin de captcha afbeeldingen kan genereren.

In het formulier moet je in het PHP bestand zoeken naar “jouwemail@adres.nl” en dit veranderen in je eigen e-mail adres. Dit komt twee maal voor. Je moet ook nog in het HTML bestand zoeken naar de volgende regel https://www.jewebsiteadres.nl/formulier/contactformulier.php?captchaimage=yes en het vetgedrukte gedeelte veranderen in je eigen domeinnaam.

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download dit formulier gratis!

Door dit formulier te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

[lab_subscriber_download_form download_id=4]