Lokaal opzetten van WordPress

Hoe moet dat nu, lokaal op je pc WordPress opzetten? Eigenlijk is het behoorlijk eenvoudig. Het eerste dat je moet doen is een serverapplicatie installeren. Hoe dat gaat kan je hier lezen.

Als je dat eenmaal gedaan hebt, start je de server en surf je met je browser naar https://localhost/ en klik je op “phpmyadmin”. Dit brengt je naar phpMyAdmin waar je een nieuwe database moet aanmaken.

Lokaal opzetten van WordPress

phpMyAdmin

Je vult bijvoorbeeld als database naam wordpress in en klikt daarna op de knop “Aanmaken”. Nadat je dit hebt gedaan, download je WordPress en pak je het zip bestand uit in de www folder van WampServer (meestal te vinden in C:wampwww). Als het goed is bevindt zich daar dan de folder wordpress met daarin alle php files etc.

Open nu in de wordpress folder wp-config-sample.php en pas de database gegevens aan.

Lokaal opzetten van WordPress

database informatie in wp-config-sample.php

Zo moet het eruit komen te zien:

define(‘DB_NAME’, ‘wordpress’);
define(‘DB_USER’, ‘root’);
define(‘DB_PASSWORD’, ”);
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

Bij het DB_PASSWORD gedeelte is geen wachtwoord ingevuld. Mocht je nu voor phpMyAdmin een wachtwoord gebruikt hebben, dan moet je nu hier dat wachtwoord ook invullen. Anders kan je het laten zoals in dit voorbeeld. Dus zonder wachtwoord.

Sla het bestand wp-config-sample.php op als wp-config.php.

Open wederom je browser (als deze niet nog steeds open is) en surf naar https://localhost/wordpress/wp-admin/install.php en volg de verdere instructies.

Dat was het. Simpeler kan bijna niet.