Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen https://www.albruna.nl Fri, 24 Mar 2017 15:42:26 +0000 nl hourly 1 Gratis logo in gelaagd PSD formaat https://www.albruna.nl/gratis-logo-in-gelaagd-psd-formaat/ https://www.albruna.nl/gratis-logo-in-gelaagd-psd-formaat/#respond Sun, 12 Jun 2016 11:46:00 +0000 http://www.albruna.nl/?p=3964 Freebie Details Bestandsgrootte: 271 kb Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden. Albruna webdesignburo geeft wederom iets weg op Albrunablog :-D. Ben je op zoek naar een logo voor je bedrijf, vereniging, stichting etc.? Download dan snel deze freebie! Je hoeft alleen nog maar de tekst en eventueel de kleuren aan te passen en […]

Het bericht Gratis logo in gelaagd PSD formaat verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Freebie Details

Bestandsgrootte: 271 kb
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Albruna webdesignburo geeft wederom iets weg op Albrunablog :-D.

Ben je op zoek naar een logo voor je bedrijf, vereniging, stichting etc.? Download dan snel deze freebie!

Je hoeft alleen nog maar de tekst en eventueel de kleuren aan te passen en verder niets.

Het logo.zip bestand bevat een logo.psd bestand welke je kan openen in Photoshop om zo aanpassingen te doen. Het logo.psd bestand is voorzien van lagen, dus je kan elk detail naar wens aanpassen.

gratis logo

 

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download deze WordPress snippet plugin gratis!

Door deze plugin te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Het bericht Gratis logo in gelaagd PSD formaat verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/gratis-logo-in-gelaagd-psd-formaat/feed/ 0
Blue Monday? Ben je gek, ik heb juist vrolijk nieuws! https://www.albruna.nl/blue-monday-ben-je-gek-ik-heb-juist-vrolijk-nieuws/ https://www.albruna.nl/blue-monday-ben-je-gek-ik-heb-juist-vrolijk-nieuws/#respond Mon, 19 Jan 2015 19:37:40 +0000 http://www.albruna.nl/?p=3873 Mijn laatste nieuwsbrief. Bekijk de volledige html versie via deze link of lees de tekst versie hieronder. Vrolijk Nieuws Op Blue Monday! Ondanks dat het vandaag Blue Monday is, is dat geen reden om jullie niet te verblijden met vrolijk nieuws! Lees nu de nieuwsbrief om te weten te komen wat er zo vrolijk aan […]

Het bericht Blue Monday? Ben je gek, ik heb juist vrolijk nieuws! verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Mijn laatste nieuwsbrief. Bekijk de volledige html versie via deze link of lees de tekst versie hieronder.

Vrolijk Nieuws Op Blue Monday!
Ondanks dat het vandaag Blue Monday is, is dat geen reden om jullie niet te verblijden met vrolijk nieuws! Lees nu de nieuwsbrief om te weten te komen wat er zo vrolijk aan vandaag is.

#1 Albruna Heeft Een Nieuwe Website!

Het werd weer tijd om www.albruna.nl in een nieuw jasje te steken. Niet alleen is de complete layout van de website vernieuwd, maar de website is nu ook responsive! Dus je kunt nu, zonder van links naar rechts te moeten scrollen, de website gewoon op je smartphone of je tablet bekijken.

De portfolio wordt nog verder uitgebreid en mijn blog is nog niet helemaal up-to-date met alle freebies (niet alles is al te downloaden). Dus hou www.albruna.nl in de gaten, voeg de site toe aan je favorieten en laat mij gerust weten wat je er van vindt.

– www.albruna.nl –

________________________________________________________

Nog altijd meest favoriet!
De freebie “Simpel HTML en PHP contactformulier”. Dit formulier is het meest gedownload.

Download mijn freebies

Wat doe ik?
Heb je al eens gekeken wat ik exact doe? Zit er een dienst tussen die je nou net nodig hebt? Neem dan contact met mij op!

________________________________________________________

#2 Leer Je Website Bouwen in WordPress!

Superspannend!

Ik ben bezig met het opzetten van een nieuwe website waarin ik cursisten, via video’s, begeleid in het bouwen van een professionele WordPress website zonder, LET OP, ook maar 1 regel code te schrijven!
De cursisten en ik gaan gebruik maken van een framework (plus professionele plugins) in combinatie met WordPress.

Het framework en de plugins, met een waarde van 300 Euro (!), krijgen de cursisten GRATIS bij inschrijving!

Samen gaan we een Demo website (die al bijna klaar is) nabouwen, om zo de kneepjes van het vak te leren.
Zodra de cursuswebsite klaar is, vermeld ik dit in de nieuwsbrief!
Verwachte datum: ongeveer halverwege februari.

________________________________________________________

Stel Het Niet Langer Uit
want, van uitstel komt afstel

Het is nu onderhand alweer 2015. Heeft u nu nog geen website of is uw website onpraktisch, gedateerd, u kunt deze zelf niet makkelijk onderhouden?

Wacht dan niet langer en neem nu contact (https://www.albruna.nl/contact/) met mij op!

Samen met u maken wij er iets fantastisch van dit jaar! Een website die past bij uw bedrijf en uw stijl van zakendoen.

________________________________________________________

Welke WordPress Plugin Raad Ik Aan?

Back-Up
Is je site gehacked? Wat doe je nu? Je zet binnen enkele minuten een backup terug en je bent weer online. Gebruik daarvoor BackupBuddy van iThemes!
https://www.albruna.nl/BackupBuddy

CRM
Hoe houd je je klanten, facturen, offertes, voorstellen etc. bij? Gebruik daarvoor de Client Relationship Managment tool met de vrolijke naam: Pancake!
https://www.albruna.nl/crm

Formulier
Je wilt dat de bezoekers van je website contact met je opnemen? Dan voeg je formulieren aan je site toe, met de beste plugin die hiervoor te vinden is: Gravity Forms.
https://www.albruna.nl/gravity-forms

________________________________________________________

Over mij
Wie ben ik (https://www.albruna.nl/albruna-webdesignburo-en-grafisch-ontwerpburo/)
Diensten (https://www.albruna.nl/diensten-van-albruna-webdesignburo/)
Portfolio (https://www.albruna.nl/portfolio-webdesign-en-grafisch-ontwerp/)

Contact
Mail albruna@albruna.nl
Bel 050 5733124
Bel 06 45006036

Copyright © albruna.nl (https://www.albruna.nl)
==============================================

Het bericht Blue Monday? Ben je gek, ik heb juist vrolijk nieuws! verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/blue-monday-ben-je-gek-ik-heb-juist-vrolijk-nieuws/feed/ 0
Hoe maak je een speciale WordPress pagina template / sjabloon? https://www.albruna.nl/hoe-maak-je-een-speciale-wordpress-pagina-template-sjabloon/ https://www.albruna.nl/hoe-maak-je-een-speciale-wordpress-pagina-template-sjabloon/#respond Mon, 25 Aug 2014 20:26:35 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=2325 Het toevoegen van een specifieke template, ook wel sjabloon genoemd, aan je WordPress thema is buitengewoon eenvoudig. Maar wat is een pagina template/sjabloon? Als je naar één van je website pagina’s in het administratie gedeelte van WordPress gaat, zie je meestal aan de rechterkant (soms kan het ook onder de wysiwyg editor staan) de “Pagina-attributen“. […]

Het bericht Hoe maak je een speciale WordPress pagina template / sjabloon? verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Het toevoegen van een specifieke template, ook wel sjabloon genoemd, aan je WordPress thema is buitengewoon eenvoudig.

Maar wat is een pagina template/sjabloon? Als je naar één van je website pagina’s in het administratie gedeelte van WordPress gaat, zie je meestal aan de rechterkant (soms kan het ook onder de wysiwyg editor staan) de “Pagina-attributen“.

Hoe maak je een speciale WordPress pagina template / sjabloon?

Onder sjabloon zie je staan Standaard template. Als je die openklapt wil daar nog wel eens de optie Contact template of Blog template onder zitten (afhankelijk van het thema dat je gebruikt). Daar komt straks dus je nieuwe template tussen te staan.

Dit lukt alleen als je FTP toegang tot de server hebt waar al je website bestanden staan. Het is niet mogelijk om dit vanuit het administartie gedeelte te doen van WordPress. Zodra je de bestanden op de server ziet, open je de map wp-content, dan de map themes en in die map bevind zich het door jou gebruikte thema. Die map open je en dan open je het bestand page.php. De inhoud van die pagina kopieër je.

Nu maak je een nieuw bestand aan op je computer met bijvoorbeeld het programma Notepad++ of HTML-Kit. Dit bestand kan je in princiepe iedere naam geven zolang de extensie php is. Dan krijg je ter voorbeeld volledigebreedte.php.

In dit bestand plak je alles dat je uit page.php gekopieerd hebt. Helemaal bovenaan moet je echter wel dit plaatsen:

<?php
/*
Template Name: Volledigebreedte
*/
?>

De naam moet hetzelfde zijn als de naam van het bestand. Nu upload je dit bestand naar je thema folder op de server. Als je nu gaat naar een pagina van je website in het administratie gedeelte van WordPress, dan zie je tussen je sjablonen Volledigebreedte staan.

Uiteraard moet je nu de code van deze template naar smaak aanpassen, zodat de template wanneer gebruikt, de layout heeft die je wenst.

Het bericht Hoe maak je een speciale WordPress pagina template / sjabloon? verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/hoe-maak-je-een-speciale-wordpress-pagina-template-sjabloon/feed/ 0
Een plugin voor al je code snippets https://www.albruna.nl/een-plugin-voor-al-je-code-snippets/ https://www.albruna.nl/een-plugin-voor-al-je-code-snippets/#respond Thu, 14 Aug 2014 13:00:36 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=2293 Freebie Details Bestandsgrootte: 572 bytes Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden. Op het internet zijn ontzettend veel snippets te vinden. Dit zijn kleine maar nuttige stukjes code, waarmee je je WordPress website kan verbeteren en verfraaien. Deze snippets worden vaak geplaatst in de functions.php van je thema. Het is echter veel handiger om […]

Het bericht Een plugin voor al je code snippets verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Freebie Details

Bestandsgrootte: 572 bytes
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Op het internet zijn ontzettend veel snippets te vinden. Dit zijn kleine maar nuttige stukjes code, waarmee je je WordPress website kan verbeteren en verfraaien. Deze snippets worden vaak geplaatst in de functions.php van je thema. Het is echter veel handiger om al die stukjes bij elkaar in een apart bestand the plaatsen, ter voorkoming van fouten in je functions.php waardoor je site niet meer werkt.

Bovendien, als je je thema aanpast of update  (zeker bij automatische updates van een thema) ben je je snippets kwijt of moet je ze verplaatsen naar de nieuwe functions.php.

Dit is eenvoudig op te lossen door zelf een plugin te maken en in het vervolg daar al je snippets in te plaatsen. Zo hou de zaken mooi gescheiden en loop je nooit meer het risico van het niet langer functioneren van je site, doordat je ergens een fout hebt gemaakt. Is er een fout opgetreden omdat je iets verkeerd hebt gedaan, dan deactiveer je eenvoudig tijdelijk de plugin en zoek je naar het probleem.

Maar hoe werkt dat nu, zo’n snippet plugin?

Niets is eenvoudiger dan dat.

  • Maak een nieuwe folder aan in wp-content/plugins/ (bijvoobeeld albruna-snippet-plugin)
  • Open een leeg php bestand en geef deze dezelfde naam als je folder (albruna-snippet-plugin.php)
  • Plaats deze code in het abruna-snippet-plugin.php bstand

Een plugin voor al je code snippets

  • Upload dit bestand naar de nieuwe folder die je hebt aangemaakt in wp-content/plugins/
  • Ga naar je WordPress dashboard en de plugins sectie en activeer je plugin

Vanaf nu kun je de snippets die je wilt gebruiken plaatsen in deze plugin. Klik onder de naam van de snippet op Bewerken en plaats je snippet. Sla daarna je werk op.

Voor handige snippets verwijs ik naar:

https://wp-snippets.com/

https://wpsnipp.com/

https://www.wpfunction.me/

https://wpdevsnippets.com/

Heb je geen zin om zelf deze plugin te maken, dan kan je deze ook kant-en-klaar downloaden.

Handmatige installatie:

1. Download en pak het zipbestand uit
2. Upload de folder naar `/wp-content/plugins/`
3. Activeer de plugin via het ‘Plugins’ menu in WordPress

Installatie via WordPress:

1. Ga naar het ‘Plugins’ menu en upload het complete zipbestand
2. Activeer de plugin via het ‘Plugins” menu in WordPress

Gebruik:
Nadat de plugin is geactiveerd hoef je alleen maar je snippets toe te voegen door onder de naam van de snippet op Bewerken te klikken en je snippet te plaatsen. Sla daarna je werk op.

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download deze WordPress snippet plugin gratis!

Door deze plugin te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Het bericht Een plugin voor al je code snippets verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/een-plugin-voor-al-je-code-snippets/feed/ 0
Gratis contactformulier plugin voor WordPress https://www.albruna.nl/gratis-contactformulier-plugin-voor-wordpress/ https://www.albruna.nl/gratis-contactformulier-plugin-voor-wordpress/#respond Mon, 28 Jul 2014 19:23:35 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=2274 Freebie Details Bestandsgrootte: 1.94 KB Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden. Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij een WordPress plugin gemaakt die gebruikt kan worden om een contactformulier op uw website te plaatsen. Het formulier bevat 4 verplicht in te vullen velden. Een naamveld, een e-mailadres veld, een onderwerpveld en […]

Het bericht Gratis contactformulier plugin voor WordPress verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Freebie Details

Bestandsgrootte: 1.94 KB
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij een WordPress plugin gemaakt die gebruikt kan worden om een contactformulier op uw website te plaatsen. Het formulier bevat 4 verplicht in te vullen velden. Een naamveld, een e-mailadres veld, een onderwerpveld en een berichtveld.

Wordt er niets ingevuld of een fout gemaakt, dan krijgt de gebruiker een waarschuwing te zien “Er is iets fout gegaan.”, wordt het formulier correct ingevuld dan ziet de gebruiker de volgende tekst “Bedankt voor het invullen van het formulier. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.”

Deze twee regels tekst kunnen worden aangepast. Open het bestand albruna-contactformulier-plugin.php en kijk naar de regels 52 en 55. Daar staan beide stukjes tekst.

Hoe je de plugin moet gebruiken staat in het readme.txt bestand. Het gebruik is eenvoudig:

Handmatige installatie:

1. Download en pak het zipbestand uit
2. Upload de folder naar `/wp-content/plugins/`
3. Activeer de plugin via het ‘Plugins’ menu in WordPress

Installatie via WordPress:

1. Ga naar het ‘Plugins’ menu en upload het complete zipbestand
2. Activeer de plugin via het ‘Plugins” menu in WordPress

Gebruik:
Nadat de plugin is geactiveerd hoeft u alleen maar op een willekeurige pagina
de volgende shortcode te plaatsen:

[albruna_contact_formulier]

Gratis contactformulier plugin voor WordPress

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download deze WordPress contactformulier plugin gratis!

Door deze plugin te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Het bericht Gratis contactformulier plugin voor WordPress verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/gratis-contactformulier-plugin-voor-wordpress/feed/ 0
18 Gratis backgrounds in 2 formaten https://www.albruna.nl/18-gratis-backgrounds-2-formaten/ https://www.albruna.nl/18-gratis-backgrounds-2-formaten/#respond Fri, 13 Jun 2014 20:15:47 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=2241 Freebie Details Bestandsgrootte: 10.9 MB Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden. Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij 18 achtergronden gemaakt in 2 verschillende formaten. 18 Achtergronden in 1600 x 900 pixels en 18 achtergronden in 1440 x 900 pixels. De achtergronden kun je vrij gebruiken voor privé alswel commerciële doeleinden. […]

Het bericht 18 Gratis backgrounds in 2 formaten verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Freebie Details

Bestandsgrootte: 10.9 MB
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij 18 achtergronden gemaakt in 2 verschillende formaten. 18 Achtergronden in 1600 x 900 pixels en 18 achtergronden in 1440 x 900 pixels. De achtergronden kun je vrij gebruiken voor privé alswel commerciële doeleinden.

Deze achtergronden zijn bruikbaar voor websites, grafische online ontwerpen etc.  Ze zijn allemaal 72 DPI, RGB kleuren en in JPG formaat.

18 Gratis backgrounds in 2 formaten

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download deze 18 achtergronden gratis!

Door deze achtergronden te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Het bericht 18 Gratis backgrounds in 2 formaten verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/18-gratis-backgrounds-2-formaten/feed/ 0
Contactformulier met spam beveiliging https://www.albruna.nl/contactformulier-met-spam-beveiliging/ https://www.albruna.nl/contactformulier-met-spam-beveiliging/#respond Wed, 14 May 2014 20:01:28 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=2116 Freebie Details Bestandsgrootte: 3.16 KB Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden. Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij wederom een contactformulier gemaakt in HTML (gemaakt met, voor dit doel niet gebruikelijk, tabellen) en de daarbij behorende scripts in PHP. Deze HTML en PHP bestanden kun je vrij gebruiken voor privé alswel […]

Het bericht Contactformulier met spam beveiliging verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Freebie Details

Bestandsgrootte: 3.16 KB
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij wederom een contactformulier gemaakt in HTML (gemaakt met, voor dit doel niet gebruikelijk, tabellen) en de daarbij behorende scripts in PHP. Deze HTML en PHP bestanden kun je vrij gebruiken voor privé alswel commerciële doeleinden.

Dit formulier heeft zeven velden, aangevuld met één extra veld hetgeen het PHP script gelijk ook een stuk complexer maakt. Aan dit formulier is namelijk een “captcha” functie toegevoegd ter voorkoming van spam. Captcha sluit het ontvangen van spam niet geheel uit, maar elk beetje bescherming tegen spam helpt.

Contactformulier met spam beveiliging

Plaats op je server het bestand “metspambeveiliging.html” waar je wilt en het bestand “contactformulier.php” in een subfolder met de naam “formulier”. Wil je deze bestanden structuur veranderen, dan hoef je alleen maar het vetgedrukte gedeelte in deze regel <form id=”contactformulier” name=”contactformulier” method=”post” action=”formulier/contactformulier.php“> in “metspambeveiligng.html” te veranderen. De map “formulier” moet beperkte schrijrechten hebben (chmod 755).
Tevens moet je een folder maken met de naam “captchabestanden”. Deze folder moet volledige schrijfrechten hebben (chmod 777) zodat het php script daarin de captcha afbeeldingen kan genereren.

In het formulier moet je in het PHP bestand zoeken naar “jouwemail@adres.nl” en dit veranderen in je eigen e-mail adres. Dit komt twee maal voor. Je moet ook nog in het HTML bestand zoeken naar de volgende regel https://www.jewebsiteadres.nl/formulier/contactformulier.php?captchaimage=yes en het vetgedrukte gedeelte veranderen in je eigen domeinnaam.

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download dit formulier gratis!

Door dit formulier te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Het bericht Contactformulier met spam beveiliging verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/contactformulier-met-spam-beveiliging/feed/ 0
Uitgebreider HTML en PHP contactformulier https://www.albruna.nl/uitgebreider-html-en-php-contactformulier/ https://www.albruna.nl/uitgebreider-html-en-php-contactformulier/#comments Wed, 14 May 2014 19:56:20 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=2114 Freebie Details Bestandsgrootte: 2.13 KB Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden. Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij wederom een contactformulier gemaakt in HTML (gemaakt met, voor dit doel niet gebruikelijk, tabellen) en de daarbij behorende scripts in PHP. Deze HTML en PHP bestanden kun je vrij gebruiken voor privé alswel […]

Het bericht Uitgebreider HTML en PHP contactformulier verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Freebie Details

Bestandsgrootte: 2.13 KB
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij wederom een contactformulier gemaakt in HTML (gemaakt met, voor dit doel niet gebruikelijk, tabellen) en de daarbij behorende scripts in PHP. Deze HTML en PHP bestanden kun je vrij gebruiken voor privé alswel commerciële doeleinden.

Dit formulier is een uitgebreider contactformulier met zeven velden. Een veld voor de voornaam, een veld voor de achternaam, een veld voor het adres, een veld voor de postcode + woonplaats, een veld voor het telefoonnummer, een veld voor het e-mailadres en een veld voor de opmerkingen van de bezoeker van de site.

Uitgebreider HTML en PHP contactformulier

Plaats op je server het bestand “advanced.html” waar je wilt en het bestand “contactformulier.php” in een subfolder met de naam “formulier”. Wil je deze bestanden structuur veranderen, dan hoef je alleen maar het vetgedrukte gedeelte in deze regel <form id=”contactformulier” name=”contactformulier” method=”post” action=”formulier/contactformulier.php“> in “advanced.html” te veranderen.
In het formulier moet je in het PHP bestand zoeken naar “jouwemail@adres.nl” en dit veranderen in je eigen e-mail adres. Dit komt twee maal voor.

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download dit formulier gratis!

Door dit formulier te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Het bericht Uitgebreider HTML en PHP contactformulier verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/uitgebreider-html-en-php-contactformulier/feed/ 4
BackupBuddy, maak een veilige backup van je WordPress site https://www.albruna.nl/backupbuddy-maak-een-veilige-backup-van-je-wordpress-site/ https://www.albruna.nl/backupbuddy-maak-een-veilige-backup-van-je-wordpress-site/#respond Wed, 14 May 2014 19:29:04 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=2022 Hoe zeker ben jij van je website? Maak je wel eens een Backup van je WordPress site voor het geval er iets mis gaat of je zelf een fout maakt? Als je antwoord nee of zelden is, dan raad ik ten zeerste BackupBuddy aan! BackupBuddy is een WordPress plugin van de hoogste kwaliteit! Met BackupBuddy […]

Het bericht BackupBuddy, maak een veilige backup van je WordPress site verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Hoe zeker ben jij van je website? Maak je wel eens een Backup van je WordPress site voor het geval er iets mis gaat of je zelf een fout maakt?

Als je antwoord nee of zelden is, dan raad ik ten zeerste BackupBuddy aan!

BackupBuddy, maak een veilige backup van je WordPress site

BackupBuddy is een WordPress plugin van de hoogste kwaliteit!

Met BackupBuddy maak je eenvoudig een backup van je complete WordPress installatie.
Widgets, thema’s, plugins, bestanden, database, alles wordt voor je gebackupped. Met BackupBuddy kan je handmatig een backup maken of automatisch op vaste tijden een backup van je website laten maken, zodat je er altijd van verzekerd bent dat je website veilig is, mocht er onverhoopt iets met je site gebeuren. Laat BackupBuddy je backup in je Dropbox plaatsen of op je server. Je kan je backup laten mailen of gewoon downloaden naar je computer.

Handiger kan bijna niet.

Maar hoe staat het nu met het terugplaatsen van je complete website?

Dat is nog eenvoudiger. Het enige dat je hoeft te doen is het bestand importbuddy.php en je backup bestand te uploaden naar je server en je complete website wordt teruggezet! Je thema, widgets, plugins, database, instellingen, alles!
Je hoeft niet eens WordPress te installeren om dit te doen.

BackupBuddy maakt niet alleen een backup van je site en biedt je de mogelijkheid om deze terug te zetten. Je kan de plugin ook gebruiken om je website te verhuizen naar een andere server en/of een andere domeinnaam. Deze functie is speciaal handig voor de WordPress developers onder ons. Stel je bouwt een nieuwe WordPress website voor een klant op een locale installatie of een tijdelijk domein. Nu moet je de site naar de life server verplaatsen. Dit doe je dus heel eenvoudig met BackupBuddy.

BackupBuddy! Een aanrader voor iedere WordPress website eigenaar of developer!

BackupBuddy, maak een veilige backup van je WordPress site

Het bericht BackupBuddy, maak een veilige backup van je WordPress site verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/backupbuddy-maak-een-veilige-backup-van-je-wordpress-site/feed/ 0
Simpel HTML en PHP contactformulier https://www.albruna.nl/simpel-html-en-php-contactformulier/ https://www.albruna.nl/simpel-html-en-php-contactformulier/#comments Wed, 14 May 2014 18:13:49 +0000 http://www.albrunaoud.dev/?p=1470 Freebie Details Bestandsgrootte: 1.87 KB Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden. Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij een contactformulier gemaakt in HTML (gemaakt met, voor dit doel niet gebruikelijk, tabellen) en de daarbij behorende scripts in PHP. Deze HTML en PHP bestanden kun je vrij gebruiken voor privé alswel commerciële […]

Het bericht Simpel HTML en PHP contactformulier verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
Freebie Details

Bestandsgrootte: 1.87 KB
Licentie: Vrij voor persoonlijk en commercieel gebruik. Redistributie is verboden.

Voor de bezoekers van Albrunablog hebben wij een contactformulier gemaakt in HTML (gemaakt met, voor dit doel niet gebruikelijk, tabellen) en de daarbij behorende scripts in PHP. Deze HTML en PHP bestanden kun je vrij gebruiken voor privé alswel commerciële doeleinden.

Dit formulier is een simpel contactformulier met niet meer dan drie velden. Een veld voor de naam, een veld voor het e-mailadres en een veld voor de opmerkingen van de bezoeker van de site.

Simpel HTML en PHP contactformulier

Plaats op je server het bestand “basic.html” waar je wilt en het bestand “contactformulier.php” in een subfolder met de naam “formulier”. Wil je deze bestanden structuur veranderen, dan hoef je alleen maar het vetgedrukte gedeelte in deze regel <form id=”contactformulier” name=”contactformulier” method=”post” action=”formulier/contactformulier.php“> in “basic.html” te veranderen. In het formulier moet je in het PHP bestand zoeken naar “jouwemail@adres.nl” en dit veranderen in je eigen e-mail adres. Dit komt twee maal voor.

Schrijf je nu in op mijn nieuwsbrief en download dit formulier gratis!

Door dit formulier te downloaden word je automatisch ingeschreven voor mijn nieuwsbrief. In de nieuwsbrief staat een link waarmee je, indien gewensd, jezelf altijd uit kunt schrijven.

Geef uw naam en e-mailadres op voor uw gratis download.

Het bericht Simpel HTML en PHP contactformulier verscheen eerst op Albruna webdesignburo en grafisch ontwerpburo in Groningen.

]]>
https://www.albruna.nl/simpel-html-en-php-contactformulier/feed/ 14